Bejelentkezés
Regisztráció
Tanuló bejelentkezés
Tanuló regisztráció

Hírek

MGT Endoszkópos Szekció 2020 Vándorgyűlés

Áttekintés

Kedves Kolléganők és Kollégák! 

Nagy öröm számomra, hogy tizenkét év elteltével ismételten lehetőséget kaptam a vezetőségtől a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekciójának 2020. Évi Vándorgyűlésének megszervezésére Székesfehérváron. Amikor tavaly megkaptam a felkérést a rendezésre, arra gondoltam, hogy az a tény, hogy jelenleg egy magán endoszkópos centrum vezetőjeként lehetek a házigazdája ennek a rangos rendezvénynek, már önmagában is egyedi és különleges alkalom és valamelyest elismerése annak az évtizedekre visszanyúló szakmai munkának, melyet munkatársaimmal, endoszkópos szakasszisztenseinkkel és egészségügyi csapatunkkal jelenlegi és korábbi munkahelyeimen a Szegedi Tudományegyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján és a Fejér Megyei Szent-György Kórház Gasztroenterológiai Osztályán szakmai és tudományos területeken egyaránt végeztünk és elértünk.

Az idei konferencia azonban ezen felül is sok szempontból különleges eseménnyé vált, az előre nem látható és jelenleg is kiszámíthatatlan világszerte terjedő, illetve Európában a második hullámhoz közelítő Covid-19 pandémia miatt. Sajnálatos tény, hogy a hónapokkal ezelőtt lefoglalt velencei, tóparti hotel néhány hete egyoldalúan felmondta a szerződést, ezzel blokkolva a hagyományos megrendezés lehetőségét is, így némileg megkönnyítve a vezetőség dolgát abban a tekintetben, hogy milyen megrendezési forma lenne a legoptimálisabb és legbiztonságosabb a folyamatosan változó Covid-19 világjárvány időszakában. Ezután a vezetőség a folyamatosság és a szakmai fejlődés egyetlen megoldásaként csaknem egyhangúan támogatta az első digitális endoszkópos vándorgyűlés megrendezését, melyet a rendezvényszervező partnerünkkel, a TimelessEvent-tel örömmel vállaltunk el ismét, meglátva a pozitív lehetőségeket egy szinte egyedülálló digitális térben rendezett egy napos konferenciában.

Az endoszkópia és ezen belül az operatív endoszkópos és endoszkópos ultrahanggal vezérelt módszerek az utóbbi években történt továbbfejlődésének eredményeként a tápcsatornai endoszkópia egy új típusú minimál invazív sebészi megoldásként továbbhaladt a korábban megkezdett fejlődési úton. Emellett az endoszkópos diagnosztika is előrelépett, ami a nagy felbontású, HD, digitális képrögzítési technikák és az elektronikus kromoendoszkópos módszerek, valamint az általános gyakorlatban is terjedő mesterséges intelligenciával működő orvosszakértői rendszerek kombinálását és a diagnosztikus pontosság jelentős javulását vetíti előre. Ezért a kongresszus fő témájaként a vezetőség az alábbi programokat támogatta:

• Endoszkópia és az akut biliáris pancreatitis

• A mesterséges intelligencia térhódítása az endoszkópiában

• A COVID-19 járvány update: diagnosztika, prevenció, kezelés és endoszkópia a SARS COV2 pandémia alatt

Ezen kívül a tudományos programban kiemelkedő hangsúlyt kap az endoszkópos oktatás, ezért a kongresszus délelőttjén egy új típusú, körkapcsolásos, élő videó demonstráció közvetítésére kerül sor, az ország vezető endoszkópos vizsgálóhelyeiről: Szegedről, Pécsről, Budapestről és Székesfehérvárról. Ennek a „live demónak” az az újdonsága, hogy a résztvevők a valós „otthoni” helyszíneken és körülmények között, saját beteganyagon láthatják dolgozni a hazai vezető endoszkópos szakembereinket a helyi szakasszisztensi team támogatásával, de különleges eszközökkel és feltételekkel.

A Szervezőbizottság nevében remélem, hogy a témaválasztás, a digitális elérhetőség és szakmai program minél szélesebb körű érdeklődésre tarthat számot, és ezúton is kívánok mindannyiuknak szakmai élményekben gazdag és sikeres konferenciát!

https://mgtendszekcio2020.gastro-update.hu

Dr. med. habil. Madácsy László, egyetemi magántanár Szervezőbizottság elnöke —
2020. április 1.

MGTESZ platina fokozatú támogatói

MGTESZ gyémánt fokozatú támogatói

MGTESZ arany fokozatú támogatói

Támogatók

Főtámogatónk
2021 FERRING Magyarország Kft.
További támogatóink
Richter Gedeon Nyrt.
NUTRICIA Magyarország Kft.
MicroMedical Kft.
HUN-MED Kft.
Endo Plus Service Kft.
Medicons Orvoselektronikai-konzultáns Kft.

Közösség

Facebook

Instagram

Kapcsolat

(E) info@endoszkopos-szekcio.hu

(T) 06 (1) 000 0000

Információk

Feltételek

Adatvédelmi irányelvek

Copyright © 2022

Legyen tájékozott
az MGTSZ világában!