Bejelentkezés
Regisztráció

MGTESZ

Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekció 2022. évi Tudományos Ülése

2022. Október 6. (Cs)
-
2022. Október 7. (P)
Gyula
,
Hunguest Hotel Erkel,

Áttekintés

Tisztelt Kolléganők és Kollégák! Kedves Barátaink!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekció 2022. évi Vándorgyűlésének ismételten házigazdái lehetünk, szép városunkban Gyulán. Reméljük, hogy a COVID-19 érában már személyes találkozó keretében rendezhetjük meg kongresszusunkat.

A korábbi gyulai hagyományoknak megfelelően igyekeztünk tartalmas érdekes szakmai programot összeállítani az endoszkópos vezetőség szekció vezetőségével.

Gyuláról az ország egyetlen épen maradt téglavára, a várfürdő és a várjátékok, valamint az felújított Almásy-kastély jut az eszükbe az idelátogatóknak, és a város számos egészségügyi vagy más, nem egészségügyi rendezvénynek ad otthont. Országszerte egyre több dicsérő szót hallunk a városunkról, idegenfogalmi statisztikák szerint egyre előkelőbb helyet foglal el a turizmusban. Az ülésnek helyet adó Erkel Hotel a gyógyfürdő és a vár szomszédságában van, szolgáltatásaival ideális hely egy ilyen rendezvénynek.

A kongresszus keretén belül igyekeztünk változatos, időszerű és tartalmas előadásokkal szolgálni, kiváló hazai és külföldi expertek prezentációival. A legfrissebb hazai és nemzetközi tapasztalatokról és új tudományos eredményekről fogunk beszámolni, külföldi előadó és külföldön dolgozó kollégák bevonásával is.

A kongresszus elképzeléseink szerint a fejlett országok és a jelenlegi hazai endoszkópos helyzetet fogja elénk vetítetni, de kitekint a jövő lehetőségei felé is.

A program főtémája „Endoszkópos megoldások a világban és a hazai lehetőségek” három blokkban kerül megbeszélésre:

  • Miben kell fejlődnünk? Magas szintű endoszkópos operatív technikákat
  • Miben kell fejlődnünk? EUH és ERCP-s intervenciók.
  • Hogyan tudjuk szélesebb körben követni az európai irányelveket

Bízzunk abban, hogy a felvetett témák tisztázni fogják, hogy hol tartunk jelenleg az endoszkópos beavatkozások terén az érvényes irányelveket is figyelembe véve, a világ vezető endoszkópos laborjaihoz képest milyen irányban kell fejlődjünk.

Konferenciánkat, a Lifelong learning jegyében rendezzük- tanulunk egymástól, tanítjuk egymást. Azt gondoljuk, hogy kongresszusunk hasznos lehet mindenki számára, ha a szűkebb szakterületének új információi mellett megismeri más területek problémáit, diagnosztikus és terápiás lehetőségeit is.

Magyar Endoszkópiáért Alapítvány kuratóriuma a kongresszuson előadott, az üléselnökök szavazatai alapján a legjobbnak értékelt szabadon bejelentett előadást 100.000 Ft-tal jutalmazza.

Bízzunk abban, hogy a választott témák aktualitása, illetve városunk szépsége sok érdeklődőt vonz a kongresszusra. Sok szeretettel várunk mindenkit Gyulára!

Dr. Novák János PhD főszervező, Dr. Gurzó Zoltán főszervező, Prof. Dr. Czakó László az MGTESZ elnöke, és az MGTESZ vezetősége —
2022. június 16.

Előadási kivonatok

MGTESZ platina fokozatú támogatói

MGTESZ gyémánt fokozatú támogatói

MGTESZ arany fokozatú támogatói

Támogatók

Főtámogatónk
2021 FERRING Magyarország Kft.
További támogatóink
Richter Gedeon Nyrt.
NUTRICIA Magyarország Kft.
MicroMedical Kft.
HUN-MED Kft.
Endo Plus Service Kft.
Medicons Orvoselektronikai-konzultáns Kft.

Közösség

Facebook

Instagram

Kapcsolat

(E) info@endoszkopos-szekcio.hu

(T) 06 (1) 000 0000

Információk

Feltételek

Adatvédelmi irányelvek

Copyright © 2022

Legyen tájékozott
az MGTSZ világában!