Hungarian Association of Gastrointestinal Endoscopy
Endoszkópos Szekció
Magyar Gasztroenterológiai Társaság

HírlevélJoomla Extensions powered by Joobi

Főtámogatónk

További támogatóink

Hírek

MGT Endoszkópos Szekció 2013. évi vándorgyűlése

Kedves Kolléganők és Kollégák!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekció 2013. évi Vándorgyűlésének házigazdái lehetünk.

A kongresszus egyik főtémája az onkológiai endoszkópia. Hazánk a gasztrointesztinális onkológiai halálozási statisztikákban „előkelő” helyet foglal el. Ezen elszomorító adatokat a daganatok korai, még operábilis stádiumban történő felismerésével lehetne javítani. A korai felismeréshez nélkülözhetetlen a fokozott rizikójú állapotok rendszeres ellenőrzése. A tápcsatornai daganatok adekvát endoszkópos eltávolítására csak néhány hazai centrumban van lehetőség. Az inoperábilis gasztrointesztinális tumorok okozta szűkületek ellátásában az endoszkópos palliáció gyakran az első választandó terápia. Ezek a beavatkozások már hazánkban is elérhetők, igaz korlátozott számban.

Az OEP 2011 augusztusától engedélyezte a kapszula endoszkópia finanszírozását obskurus gasztrointesztinális vérzés esetén számos, kijelölt intézményben. Második főtémánk során multidiszciplináris megbeszélést tartunk az ismeretlen gasztrointesztinális vérzés diagnosztikájáról.

Örülünk, hogy a választott témák aktualitása, illetve városunk ilyen sok érdeklődőt vonzott a kongresszusra. Sok szeretettel köszöntünk mindenkit Szegeden!

 

Dr. Gyökeres Tibor

az Endoszkópos Szekció elnöke

 

Dr. Czakó László

főszervező

 

Dr. Szepes Zoltán

szervező

Csatolmányok:
FájlLeírásFájl méret
Fájl letöltése (mgt endoszkopos szekcio programfuzet vegleges.pdf)Programfüzet 1923 kB

Kapcsolat

Magyar Gasztroenterológiai Társaság
Endoszkópos Szekció

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Média

Facebook  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Copyright © Magyar Gasztroenterológiai Társaság - Endoszkópos Szekció. Minden jog fenntartva.
Scham Industries Duvinet