Hungarian Association of Gastrointestinal Endoscopy
Endoszkópos Szekció
Magyar Gasztroenterológiai Társaság

HírlevélJoomla Extensions powered by Joobi

Főtámogatónk

További támogatóink

Hírek

Beszámoló az Endoszkópos Szekció 2015. évi Vándorgyűléséről

 

Az MGT Endoszkópos Szekciójának 2015. évi Vándorgyűlése szeptember 18-19-én került megrendezésre Nyíregyházán dr. Szegedi László és munkatársai szervezésében a Váci Mihály Kulturális Központban, 250 főt meghaladó regisztrált résztvevővel. A vándorgyűlés főtémái voltak a benignus és malignus tápcsatornai szűkületek endoszkópos kezelése, endoszkópia alterált anatómiai viszonyokban, véralvadásgátló kezelésben részesülő betegek endoszkópiája, antibiotikus profilaxis, valamint az endoszkópos képzés, oktatás és licenszvizsga kérdésköre.

A főtémákban 17 összefoglaló előadás hangzott el. Az endoszkópos képzés, oktatás előadásait kerekasztal megbeszélés követte, megvitatásra került a vezetőség képzéssel kapcsolatos előterjesztése, amit a szekció tagsága széles körűen támogatott. A Friedrich László emlékérem kitüntetésben ebben az évben dr. Bene László részesült, emlékelőadását „Operatív endoszkópia különös indikációval, avagy mi a dolga a gasztroenterológusnak az elhízás kezelésében?” címmel tartotta meg. A hagyományos Asszisztensi Fórum is helyet kapott a programban, itt 4 asszisztensi előadás hangzott el. A vándorgyűlésen 25 szabadon bejelentett előadásra és videó esetbemutatásra is sor került, ezek többsége a főtémákhoz csatlakozott.

A programot színesítették még a Novartis, a Nutricia és a Ferring szimpóziumai is. A szekció közgyűlésén bemutatásra került az „Emésztőszervi endoszkópia”  könyv is, ami Bene László, Gyökeres Tibor és Pap Ákos dr-ok szerkesztésében készült el, a kongresszus résztvevői már leadhatták megrendeléseiket, néhány héten belül várható a megjelenés. A magas szakmai színvonalú programot péntek este a patinás Krúdy Vigadóban rendezett fogadás követte, ahol házigazdáink városuk szeretete mellett nagyon jó vendéglátásukról is tanúbizonyságot tettek. 

A vándorgyűlésen 19 műszer illetve gyógyszerforgalmazó cég kiállítással vett részt, a lebonyolítást 3 egyéb támogató is segítette. Nélkülük nem lett volna lehetséges a vándorgyűlés megszervezése, ezúton is köszönjük támogatásukat a szervezők és a szekció vezetőségének nevében. Felkért előadóink többsége hozzájárult előadásaik közzétételéhez, ezek az Endoszkópos Szekció honlapján (www.endoszkopos-szekcio.hu) regisztrált tagjaink számára már elérhetőek.

Dr. Vincze Áron, az Endoszkópos Szekció titkára

Kapcsolat

Magyar Gasztroenterológiai Társaság
Endoszkópos Szekció

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Média

Facebook  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Copyright © Magyar Gasztroenterológiai Társaság - Endoszkópos Szekció. Minden jog fenntartva.
Scham Industries Duvinet