Hungarian Association of Gastrointestinal Endoscopy
Endoszkópos Szekció
Magyar Gasztroenterológiai Társaság

HírlevélJoomla Extensions powered by Joobi

Főtámogatónk

További támogatóink

Hírek

Beszámoló az Endoszkópos Szekció 2014. évi Vándorgyűléséről

2014. október 3-4-én került megrendezésre Pécsett a Tudásközpontban a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekciójának 2014. évi Vándorgyűlése. A kongresszus főtémája „Szövődmények endoszkópia során, rizikófaktorok, megelőzés és ellátás” volt. A vándorgyűlésen 307 résztvevő regisztrált. A főtéma előadásait 22 felkért előadó tartotta 5 szekcióban, az asszisztensi fórumon 3 előadás hangzott el. Nagy érdeklődés kísérte a 20 szabadon bejelentett előadást és teltház mellett került sor a 15 videó esetbemutatásra is. Friedrich László emlékérmet ebben az évben Rácz István professzor vehette át. A kétévenként esedékes vezetőségválasztásra is sor került, a szekció elnöke dr. Szepes Attila, jövőbeni elnöke dr. Gyökeres Tibor, titkára dr. Vincze Áron, a vezetőség tagjai dr. Madácsy László, dr. Orosz Péter, dr. Szepes Zoltán és dr. Topa Lajos lettek. A zsúfolt szakmai programot péntek este a Zsolnay Mauzóleum meglátogatása és a Zsolnay Negyed E78 rendezvénytermében tartott bankett vacsora színezte. 

A kongresszus szakmai sikeréhez kollégáim, a PTE I. sz. Belgyógyászati Klinika gasztroenterológus csapata és endoszkópos asszisztensnőink aktív részvétele nagyban hozzájárult, az ő munkájukat is szeretném mégegyszer megköszönni! Köszönet illeti minden előadónkat és üléselnökünket a színvonalas előadásokért és az időkeretek pontos tartásáért. A vándorgyűlésen 20 műszer- illetve gyógyszerforgalmazó cég kiállítással vett részt, támogatásukat ezúton is köszönjük.

Előadóink többsége hozzájárult előadásaik közzétételéhez, ezek az Endoszkópos Szekció honlapján (www.endoszkopos-szekcio.hu) regisztrált tagok számára hamarosan elérhetők lesznek.

Dr. Vincze Áron, a vándorgyűlés főszervezője, az Endoszkópos Szekció titkára

Program és absztrakt füzet letöltése

Előadás kivonatok

Kapcsolat

Magyar Gasztroenterológiai Társaság
Endoszkópos Szekció

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Média

Facebook  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Copyright © Magyar Gasztroenterológiai Társaság - Endoszkópos Szekció. Minden jog fenntartva.
Scham Industries Duvinet